Taizé | 24 Maart 2019

Maak kennis met de muziek van Taizé.

Afgelopen zondag 24 Maart hebben wij een bijdrage geleverd aan de Taizé dienst in de st. Joseph parochie. Deze (kerk)dienst in de stijl van Taizé is een viering met gebeden, gezangen en momenten van stilte. Twee- tot driemaal per jaar komt men bij elkaar in een sfeer waarin oranje en kaarslicht de boventoon voeren.

Ook Anthem heeft hier een rol in het meerstemmig begeleiden van de gemeente. De diverse muzikale stukken halen hun kracht uit herhaling, meditatie en harmonie.

Wat is Taizé?

Vanuit de oecumenische broedergemeente van Taizé – waar jaarlijks duizenden jongeren samenkomen om te bidden en te zingen – is de traditie van Taizé de wereld overgegaan.

Overal ter wereld komen grote groepen jongeren regelmatig bij elkaar. In Europa kennen we de Taizébijeenkomsten tussen Kerst en nieuwjaar. Rotterdam bood zeven jaar geleden bijna 30.000 jongeren een gastvrije plaats voor een ‘Taizé aan de Maas’. In Nieuwerkerk waren er 96 jongeren uit vijf verschillende landen ondergebracht bij 36 gastgezinnen – een indrukwekkende week.

In die stijl komt men samen: een moment van bezinning, een rustpunt in de week binnen onze drukke en bezige wereld. U en jullie zijn hier uiteraard van harte voor uitgenodigd. Doe mee, wees stil, zing mee, luister en kom samen tot rust.

Meer weten van de muziek van Taizé?

Kennis maken met Taizé? https://www.taize.fr/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *